In de Krokusvakantie spookt het in Hidrodoe! De geest van Archimedes komt op bezoek.

Ontdek samen met de geniale Griek waarom je onder water supersterk bent, hoe je een valse goudsmid kunt ontmaskeren en waarom wetenschappers soms in hun blootje de straat oplopen!
 
“De Geest van Archimedes” is een interactieve vertoning waarbij op speelse wijze de wetenschap achter drijven en zinken wordt bijgebracht.
 
Elke openingsdag van de krokusvakantie wordt “de Geest van Archimedes” tweemaal vertoond, om 11u00 en 15u00.  De voorstelling is inbegrepen in je toegangsticket. 
 
InHidrodoe, het unieke waterdoecentrum te Herentals, staan meer dan 120 interactieve opstellingen op je te wachten. Zo leer je 'water' op een heel bijzonder manier kennen.

Een waterstofraket lanceren, gigantische zeepbellen toveren, waterdammen bouwen, bestuur zelf een schip, ga naar een Romeins badheid of ontdek samen met Frank De Winne het belang van water tijdens ruimtereizen,..:  een kleine greep uit de vele leerrijke en plezierige attracties die je tegenkomt op je ontdekkingsreis.  Of laat je tenslotte meevoeren als een druppel in onzespannende 3D-film.
Kortom, Hidrodoe is meer dan een uitstapje waard.

Hidrodoe is elke dag open van 09.30 tot 17.00 uur (niet op woensdag en zaterdag).

Een inkomticket kost 7.5 euro voor een volwassene en 5.5 euro voor kinderen.